Privacy- en cookiebeleid

Ingangsdatum: november 9, 2017

 

Bedankt voor je bezoek aan www.aveda.eu (de “website”). De website is eigendom van en wordt beheerd door Estée Lauder Cosmetics Limited (een bedrijf dat in Engeland en Wales is geregistreerd met bedrijfsnummer 00659213 en een statutaire zetel heeft op One Fitzroy, 6 Mortimer Street, London, W1T 3JJ) ("we", "wij", of "ons") vanaf ons kantoor in Constellation House, 3 Kites Croft Business Park, Warsash Road, Fareham, PO14 4FL, Verenigd Koninkrijk en vanaf geen enkele andere locatie. Elke vertaling van deze pagina (of enig gedeelte van de website) in een andere taal dan het Engels is uitsluitend voor het gemak van onze klanten en betekent niet, direct of indirect, dat de website vanuit een andere locatie of land wordt beheerd.

Wij respecteren je zorgen over privacy en waarderen de relatie die we met je hebben. Dit privacy- en cookiebeleid (“privacybeleid”) (en de gebruiksvoorwaarden van onze website) beschrijven het soort persoonlijke informatie dat we over onze klanten verzamelen, hoe we deze informatie verwerken, met wie we het delen en de keuzen die onze klanten ter beschikken hebben met betrekking tot ons gebruik van de informatie. We beschrijven ook de maatregelen die we nemen om de veiligheid van de informatie te beschermen en hoe onze klanten contact met ons kunnen opnemen met betrekking tot onze privacypraktijken. Lees het volgende zorgvuldig door om onze standpunten en praktijken te begrijpen met betrekking tot je persoonsgegevens en hoe wij ze behandelen.

DOOR DE VOORWAARDEN VAN DIT PRIVACYBELEID UITDRUKKELIJK TE ACCEPTEREN EN GEBRUIK TE MAKEN VAN ONZE SOCIALE MEDIA PLATFORMS, ONZE SOCIALE NETWERKEN EN MOBIELE APPLICATIES, ACCEPTEER JE EN GA JE AKKOORD MET ALLE PRAKTIJKEN DIE IN DIT PRIVACYBELEID ZIJN BESCHREVEN.

Voor toepassing van de Wet bescherming persoonsgegevens 1998, is de gegevensbeheerder Estée Lauder Cosmetics Limited (een bedrijf dat in Engeland en Wales is geregistreerd met bedrijfsnummer 00659213 en een statutaire zetel heeft op One Fitzroy, 6 Mortimer Street, London, W1T 3JJ). Zoals vermeld in de clausule 2 hieronder, zullen je gegevens ook worden verwerkt door ons/onze filiaal/filialen in het land waar je woont en ons/onze filiaal/filialen komt/komen in aanmerking als “gegevensbeheerder(s)” onder de privacy wetgeving die van toepassing is in dat land.

HET ACCEPTEREN VAN DIT PRIVACYBELEID BETEKENT DAT JE TOESTEMMING VERLEENT VOOR DE OVERDRACHT VAN GEGEVENS VAN ESTÉE LAUDER COSMETICS LIMITED AAN ONZE FILIALEN IN HET LAND WAAR JE WOONT.

1. De informatie die wij verzamelen

1,1 We kunnen persoonlijke informatie over je verkrijgen vanaf de bronnen die in dit privacybeleid worden beschreven. We kunnen informatie over je verzamelen wanneer je onze website, onze sociale media platforms, onze sociale netwerken of mobiele applicaties gebruikt. Wanneer je deze website, onze sociale media platforms, onze sociale netwerken of mobiele applicaties gebruikt, kunnen we ook bepaalde informatie op geautomatiseerde wijze verzamelen, door gebruik van technologieën zoals cookies, webserver logboeken en webbakens, zoals hieronder beschreven.

1,2 Je kunt ons ook op andere manieren persoonlijke gegevens verstrekken, zoals wanneer je contact met ons opneemt, deelneemt aan een aanbieding of actie of wanneer je een aankoop doet via onze website, via onze balies of in onze winkels.

1,3 Het soort persoonlijke informatie dat je ons kan verstrekken en dat we van je kunnen verzamelen (zoals wanneer je online formulieren invult, een aankoop doet of contact met ons opneemt) omvat: contactgegevens (zoals naam, postadres, e-mailadres en mobiel of ander telefoonnummer); leeftijd en geboortedatum; geslacht; gebruikersnaam en wachtwoord; betalingsgegevens voor gebruik in verband met een bepaalde transactie (zoals je betaalkaartnummer, vervaldatum, bezorgadres en factuuradres); de geschiedenis van je aankopen die je online en in de winkel hebt verricht; voorkeuren met betrekking tot producten; contactgegevens van vrienden of andere mensen waarvan je wilt dat we ze contacteren (onder voorbehoud van voorafgaande kennisgeving aan en toestemming van deze vrienden of andere personen zoals vereist door de toepasselijke wetgeving); en materiaal dat je verstrekt (zoals foto's, video's, recensies, artikelen en opmerkingen).

1,4 Informatie die aan ons is verstrekt door sociale netwerken of mobiele applicaties van derden (afhankelijk van je persoonlijke privacy instellingen op dergelijke websites of applicaties van derden) of wanneer je onze sociale media platforms bezoekt of een van onze sociale netwerken of mobiele applicaties gebruikt, waaronder: je naam, profielfoto, likes, locatie, vriendenlijst en andere informatie die wordt beschreven op de aanmeldingspagina van de sociale netwerk toepassing, of je geo-locatiegegevens als je een van onze mobiele applicaties gebruikt, onder voorbehoud van voldoende voorafgaande kennisgeving aan en toestemming van jou zoals vereist door het van toepassing zijnde recht.

2. Hoe we de informatie gebruiken

2,1 Alhoewel wij de website beheren, zal ons filiaal/zullen onze filialen in het land waar je woont (d.w.z. waar je factuuradres zich bevindt) (“filiaal”) je gegevens verwerken en als “beheerder(s)” optreden onder de privacywetten van dat land. Ons filiaal is de entiteit die je promotiemateriaal of andere berichten stuurt; je diensten aanbiedt; je betalingen en/of cadeaubon transacties en retourneren verwerkt; reageert op je vragen; met je communiceert over je deelname aan speciale evenementen, prijsacties, programma's, enquêtes en andere aanbiedingen en deze deelname beheert; en onze sociale netwerken en mobiele applicaties beheert en er met je over communiceert. Wij kunnen de informatie die je verstrekt gebruiken om onze activiteiten te beheren, evalueren en verbeteren (inclusief het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten, het verbeteren van onze diensten, het beheren van onze communicatie, het analyseren van onze producten, het uitvoeren van gegevensanalyse en het uitvoeren van boekhoudkundige, audit en andere interne functies); om je online account aan te maken en te beheren (inclusief toegang tot de geschiedenis van de aankopen die je online en in een winkel hebt verricht); en om te voldoen aan de van toepassing zijnde wettelijke vereisten, relevante industrienormen en ons beleid.

2,2 Dit zijn onze lokale filialen in de verschillende landen:

Het land van je factuuradres: Ons lokale filiaal
Spanje Estee Lauder S.A.
Poligono Industrial
Las Mercedes
C/Nanclares De Oca, 3
28022 Madrid
Spanje
België Estee Lauder Cosmetics S.A./N.V.
Airport Plaza-Kyoto Building
Leonardo Da Vincilaan 19
1831 Diegem
België
Frankrijk Estée Lauder Frankrijk SAS
48, rue Cambon
75001 Parijs
Nederland Estee Lauder B.V.
Safariweg 503605 Maarssen
Nederland

2,3 Wij kunnen de informatie ook op andere manieren gebruiken waarvan we specifieke melding zullen geven en, indien nodig, voorafgaand aan de verzameling ervan, je toestemming zullen vragen.

2,4 Als je een bestaande klant bent, nemen we alleen contact met je op via elektronische weg (e-mail) met informatie over goederen en diensten die vergelijkbaar zijn met die van eerdere aankopen of verkooponderhandelingen door jou. Als je een nieuwe klant bent, en indien je toestemming hebt verleend dat we geselecteerde derden je gegevens voor dit doel kunnen laten gebruiken, zullen wij (of zij) je uitsluitend op elektronische wijze contacteren als je hiervoor toestemming hebt verleend.

2,5 Als je niet wilt dat wij je gegevens gebruiken op de manieren die zijn beschreven in dit privacybeleid, of om je gegevens voor marketingdoeleinden aan derden te verstrekken, kun je weigeren ons je persoonlijke gegevens of je toestemming te verstrekken of een eerder verleende toestemming intrekken. Houd er rekening mee dat de verwerking van sommige van je gegevens absoluut noodzakelijk zal zijn om je bepaalde diensten te leveren die je heeft aangevraagd of wilt gebruiken (zoals een factuuradres wanneer je iets via onze website koopt). Als je weigert zulke gegevens te verschaffen, zullen we je de gevraagde dienst niet kunnen leveren.

3. Informatie die we op geautomatiseerde wijze verzamelen

Wanneer je deze website of onze online advertenties bezoekt, of een van onze sociale netwerken of mobiele applicaties gebruikt, verzamelen we bepaalde informatie op geautomatiseerde wijze, door gebruik van technologieën zoals cookies, webserver logboeken en webbakens. Informatie kan omvatten: (i) technische informatie, zoals het internetprotocol (IP) adres dat je gebruikt om je computer met het internet te verbinden, je inloggegevens, soort browser en versie, tijdzone-instellingen, taalinstellingen, soort browser, domein en andere systeeminstellingen, besturingssysteem en platform, en (ii) informatie over je bezoek, inclusief de volledige gevolgde Uniform Resource Locators (URL) paden naar, door en van onze website, producten die je bekeken hebt of waarnaar je gezocht hebt, pagina response-tijden, downloadfouten, lengte van de bezoeken aan bepaalde pagina's, informatie over pagina-interacties en methodes die worden gebruikt om weg te bladeren van de pagina en elk telefoonnummer dat ons klantenservicenummer heeft gebeld.

4. Technologieën die we gebruiken

4,1 Cookies, webserver logboeken en webbakens. Cookies zijn kleine tekstbestanden die websites naar je computer of naar een ander aan het internet verbonden apparaat zenden om je browser uniek te identificeren of om informatie of instellingen in je browser op te slaan. Je browser kan je vertellen hoe je op de hoogte zult worden gesteld van de ontvangst van bepaalde soorten cookies en hoe je bepaalde soorten cookies kunt beperken of uitschakelen. Houd er echter rekening mee dat je zonder cookies misschien niet gebruik zult kunnen maken van alle functies van onze website. Lees hier meer over de verschillende soorten cookies die we gebruiken en hoe je ze kunt herkennen en beheren.

4,2 In combinatie met het verkrijgen van informatie via cookies kunnen onze webservers gegevens loggen zoals het soort besturingssysteem, soort browser, het domein en andere systeeminstellingen, evenals de taal die je systeem gebruikt en het land en de tijdzone waarin je apparaat zich bevindt. De webserver logboeken kunnen ook informatie bewaren zoals het adres van de webpagina dat je heeft gelinkt aan onze website en het IP-adres van het apparaat dat je gebruikt om verbinding te maken met internet.

4,3 Om te controleren welke webservers deze informatie verzamelen, kunnen we labels op onze webpagina's plaatsen, die "webbakens" worden genoemd. Dit zijn computerinstructies die webpagina's aan bepaalde webservers en hun cookies koppelen.

4,4 Web-analyse diensten van derden. We gebruiken Web-analyse diensten van derden op deze website, onze sociale media platforms en op onze sociale netwerken en mobiele applicaties, zoals hieronder vermeld. De dienstenaanbieders die deze diensten beheren gebruiken technologieën zoals cookies, webserver logboeken en webbakens (waarover we geen controle hebben) om ons te helpen analysen hoe gebruikers onze website gebruiken. De op deze wijze verkregen informatie (inclusief IP-adres) wordt aan deze dienstenaanbieders bekendgemaakt, die deze informatie gebruiken om het gebruik van de website te bekijken. Sommige browsers geven aan wanneer er een cookie wordt verzonden en geven je de mogelijk om iedere afzonderlijke cookie te weigeren. De lijst van externe dienstenaanbieders hieronder, is slechts illustratief en niet allesomvattend; voor een volledige lijst van alle externe dienstenaanbieders, neem contact met ons op via CustomerService@cs.aveda.eu. Om meer te weten te komen over elke dienst, en je keuze te maken met betrekking tot hun verzameling van informatie op deze website:

  • Voor Omniture (Adobe Analytics), klik hier.
  • Als je Google Analytics wilt uitschakelen en de inzameling en het gebruik van gegevens (cookies en IP-adres), download en installeer dan de browser add-on om de Google Analytics die door Google wordt verstrekt te deactiveren op http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Voor meer informatie over privacy en Google Analytics raadpleeg het Google Analytics-overzicht dat door Google wordt verstrekt op: http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html.
  • Voor Signal, klik hier.
    • Gerichte advertentie. We kunnen ook externe advertentie-netwerken contracteren die IP-adressen en andere informatie verzamelen via cookies, webserver logboeken en webbakens op onze websites en e-mails; op websites en e-mails van derden; en via onze publiciteit die op websites van derden is geplaatst (waarover we geen controle hebben). Zij gebruiken deze informatie om advertenties te plaatsen over producten en diensten die zijn aangepast aan je interesses (ook voor bedrijven die niet met ons zijn verbonden). Je kunt deze advertenties op onze websites en op andere websites zien. Dit proces helpt ons ook de effectiviteit van onze marketinginspanningen te volgen en beheren. Wanneer u deze Website bezoekt, zal dergelijke informatie alleen worden verzameld en verder verwerkt als u de "targeting"-instelling in onze cookiegoedkeuringstool hebt gekozen, hier te vinden. Wij maken gebruik van de volgende externe reclamenetwerken (dit overzicht is slechts illustratief en niet allesomvattend); voor een volledig overzicht van alle externe dienstenaanbieders, neem contact met ons op via CustomerService@cs.aveda.eu.
    • Voor Google, klik hier.
    • Dubbelklik, klik hier.

Voor meer informatie over deze en andere reclamenetwerken en hun verdere afmeldingsinstructies, klik hier.

4,5 Sociale media en klantenservice. We kunnen cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om ons te helpen u en anderen te voorzien van sociale plug-ins voor sociale uitwisseling en andere aangepaste inhoud en ervaringen, zoals het doen van aanbevelingen voor u en anderen of om u klantenondersteuning te bieden. We gebruiken de volgende sociale media- en externe klantenservicediensten (dit overzicht is slechts illustratief en niet uitputtend); voor een volledig overzicht van alle dienstverleners van derden, neem contact met ons op via CustomerService@cs.aveda.eu. Kom meer te weten over iedere dienst, waaronder de keuzes die u hebt:

5. Hoe wij de informatie gebruiken die automatisch wordt verzameld

We kunnen de informatie die automatisch wordt verzameld via deze Website gebruiken om gepersonaliseerde inhoud te leveren voor marktonderzoek, data-analyse en systeembeheer, zoals om te bepalen of u ons eerder heeft bezocht of nieuw bent op de Website en voor de naleving van onze wettelijke verplichtingen, beleid en procedures, inclusief de naleving van relevante industrienormen en de handhaving van de gebruiksvoorwaarden van onze Website en onze algemene verkoopvoorwaarden. Wij kunnen de informatie ook op andere manieren gebruiken waarvan specifieke melding zal worden gegeven en, indien nodig, waarvoor toestemming zal worden verkregen voorafgaand aan de verzameling ervan.

6. Informatie die wij delen

6,1Wij verhuren of verkopen geen overzichten, en onthullen geen anderszins persoonlijke gegevens die wij over u verzamelen, behalve zoals hier beschreven.

6,2Naast onze lokale partners die staan vermeld in artikel 2,2 hierboven, kunnen we uw persoonlijke informatie delen met:

(a) een lid van of merk in eigendom van onze zakelijke partners. Voor een volledig overzicht van onze zakelijke partners, die uw persoonlijke informatie zullen ontvangen, zie http://www.elcompanies.com. Let op dat sommigen van deze partners gevestigd zijn in de Verenigde Staten of andere rechtsgebieden, waar het niveau van gegevensbescherming lager kan zijn dan in de EU/EER. Wij kunnen uw persoonlijke informatie, zoals beschreven in artikel 1, delen met onze partners voor doeleinden die in overeenstemming zijn met ons Privacybeleid;

(b) externe dienstaanbieders die diensten uitvoeren namens ons, op basis van onze instructies. Wij staan deze dienstverleners niet toe om de informatie te gebruiken of bekend te maken, behalve als dit nodig is om diensten namens ons uit te voeren of om aan wettelijke vereisten te voldoen. Voorbeelden van deze dienstverleners omvatten entiteiten die: creditcardbetalingen verwerken; orders uitvoeren; webhosting, websiteonderhoud en marketingdiensten bieden; en gegevensopschoning en analysediensten bieden; en

(c) andere derden met uw voorafgaande toestemming (bijvoorbeeld sommige van onze Facebook-applicaties kunnen informatie die door deze applicaties is verzameld, delen met uw Facebook-vrienden of andere Facebook-gebruikers).

6,3Daarnaast kunnen wij informatie over u onthullen, voor zover het absoluut noodzakelijk is (i) indien wij hiertoe verplicht zijn bij wet of rechtsproces, (ii) aan de rechtshandhavingsautoriteiten of andere overheidsambtenaren wegens de toepasselijke verplichte wetgeving of (iii) wanneer we van mening zijn dat openbaarmaking noodzakelijk of passend is om fysieke schade of financieel verlies te voorkomen, of in verband met een onderzoek naar vermoedelijke of feitelijke frauduleuze of illegale activiteiten.

6,4Wij behouden ons ook het recht voor om persoonlijke gegevens over u over te dragen indien (i) wij van plan zijn om zaken of activa te verkopen. In dat geval kunnen wij uw persoonsgegevens aan de potentiële koper van dergelijke zaken of activa bekendmaken (mits elke potentiële koper heeft ingestemd met het feit dat de informatie strikt vertrouwelijk blijft en de gegevens niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan de bepaling of de betreffende zaken of activa al dan niet worden gekocht) of (ii) indien wij geheel of gedeeltelijk onze zaken of activa verkopen of overdragen aan derden. Indien een dergelijke verkoop of overdracht plaatsvindt, zullen wij redelijke inspanningen doen om de overnemer te instrueren om de persoonlijke informatie die u ons heeft verstrekt, te gebruiken op een wijze die in overeenstemming is met ons Privacybeleid, onder voorbehoud van voldoende kennisgeving aan u, indien vereist door de toepasselijke wetgeving. Na een dergelijke verkoop of overdracht kunt u contact opnemen met de entiteit aan wie wij uw persoonlijke informatie hebben overgedragen, voor vragen over de verwerking van die informatie.

DOOR AKKOORD TE GAAN MET DIT PRIVACYBELEID, GAAT U AKKOORD EN STEMT U IN MET DE GEGEVENSOVERDRACHTEN UITEENGEZET IN ARTIKEL 6.

7. Uw rechten en keuzes

Wij bieden u bepaalde keuzes in verband met de persoonlijke informatie die we van u verzamelen, zoals hoe we de informatie gebruiken en hoe we met u communiceren. Om uw voorkeuren bij te werken, ons te vragen om uw informatie van onze mailinglijsten te verwijderen of om een verzoek in te dienen, neem contact met ons op zoals hieronder uiteengezet.

8. E-mailafmelding

U kunt te allen tijde onze partner(s) instrueren om u geen marketingcommunicatie per e-mail te versturen, door op de afmeldlink te klikken in de marketingmails die u ontvangt van dergelijke partner(s). U kunt zich ook afmelden voor het ontvangen van marketingmails, door uw voorkeuren van uw account bij te werken, om in te loggen op uw account, klik hier. Je kunt je ook afmelden voor het ontvangen van marketingmails, door ons een e-mail te versturen naar CustomerService@cs.aveda.eu en aan te geven dat je dit wilt.

9. Afmelding per post

U kunt onze partner(s) vragen om te stoppen met het verzenden van uw marketingcommunicatie per post, door de instructies te volgen, welke in een bepaalde promotie kunnen worden opgenomen. U kunt zich ook afmelden voor het ontvangen van marketingmails van ons wanneer u uw e-mailadres voor de eerste keer gebruikt (in het kader van de aankoop van goederen of diensten) of verzoeken dat onze lokale partner(s) geen promotiepost versturen, door contact op te nemen met de adressen die vermeld staan in dit Privacybeleid.

10. Afmelding via sociale netwerkapplicatie

Om onze apps te verwijderen of wissen van uw sociale netwerkaccount, volg de instructies van het sociale netwerk:

Facebook: Link verstrekt door het Facebook Help Center.

11. Geolocatie-informatie via mobiele applicaties

Wanneer u één van onze mobiele applicaties gebruikt, wordt u gevraagd om uw geolocatie. U kunt ervoor kiezen om uw geolocatiegegevens niet te delen, door de locatiedienstinstellingen van uw mobiele apparaat aan te passen. Als u niet wilt dat uw geolocatiegegevens worden gedeeld, volg de instructies op uw mobiele apparaat door de relevante instellingen bij te werken; anders kunt u contact opnemen met uw serviceprovider of de fabrikant van uw apparaat.

12. Het intrekken van toestemming; Verwijdering van persoonsgegevens

U kunt te allen tijde de toestemming die u aan ons hebt verleend intrekken, of bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonlijke informatie. Indien u de toestemming die u aan ons hebt verleend wenst in te trekken, of bezwaar wilt maken tegen de verwerking van uw persoonlijke informatie, neem zoals hier uiteengezet contact met ons op. Uw persoonsgegevens zullen worden verwijderd, indien de verwerking geen legitiem doel meer heeft. De gegevens kunnen echter voor een langere periode in anonieme vorm worden verwerkt en opgeslagen of indien we hiertoe wettelijk verplicht zijn.

Wij zullen uw aanvraag overwegen en, zoals vereist door de toepasselijke wetgeving, uw voorkeuren toepassen, binnen een redelijke termijn en zonder kosten voor u. Zelfs wanneer u uw toestemming intrekt, kunnen we uw persoonsgegevens nog steeds voor beperkte doeleinden verwerken, bijvoorbeeld om uw verzoek uit te voeren of om ons bedrijf te beschermen. In sommige gevallen kan het terugtrekken van uw toestemming voor ons gebruik of openbaarmaking van uw persoonlijke gegevens betekenen dat u niet in staat zult zijn om van sommige producten of diensten gebruik te maken.

13. Het controleren, bijwerken en aanpassen van Persoonlijke Informatie

Behoudens de toepasselijke wetgeving heeft u het recht om toegang te vragen tot en informatie te ontvangen over de persoonlijke informatie die wij over u hebben, onjuistheden in uw persoonsgegevens bij te werken en te corrigeren, en de informatie te blokkeren of te verwijderen. Het recht op toegang tot persoonlijke informatie kan onderworpen zijn aan de lokale wetgeving. U kunt verzoeken om uw persoonlijke informatie te bekijken, wijzigen of verwijderen door een e-mail te sturen naar CustomerService@cs.aveda.eu.

14. Gegevensoverdrachten buiten de Europese Unie

Behoudens de bepalingen van dit Privacybeleid kunnen wij de persoonlijke informatie die wij over u verzamelen, overdragen naar andere landen dan het land waar de informatie oorspronkelijk werd verzameld (waaronder landen buiten de Europese Economische Ruimte ("EER") en Zwitserland ( inclusief naar de Verenigde Staten) waar de wetgeving inzake gegevensbescherming verschilt en verschillende beschermingen verschaft). Het kan ook worden verwerkt door medewerkers buiten de EER of Zwitserland die voor ons of één van onze leveranciers werken. Dergelijke medewerkers zijn onder meer betrokken bij de uitvoering van uw bestelling, de verwerking van uw betalingsgegevens en het verlenen van ondersteunende diensten.

DOOR UW PERSOONSGEGEVENS IN TE DIENEN EN AKKOORD TE GAAN MET DIT PRIVACYBELEID, GAAT U AKKOORD MET DE OVERDRACHT, OPSLAG OF VERWERKING VAN DERGELIJKE GEGEVENS BUITEN DE EUROPESE UNIE EN ZWITSERLAND.

Wij nemen alle nodige maatregelen om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig worden behandeld en in overeenstemming zijn met dit Privacybeleid en de toepasselijke wetgeving.

15. Hoe wij persoonlijke informatie beschermen

Wij handhaven passende administratieve, technische en fysieke waarborgen ter bescherming van de persoonsgegevens die u verstrekt tegen onopzettelijke, onwettige of onbevoegde vernietiging, verlies, wijziging, toegang, openbaarmaking of gebruik.

16. Links naar andere Websites

Onze Website kan voor uw gemak en informatie links naar andere websites verstrekken. Deze websites kunnen onafhankelijk van ons functioneren. Gelinkte sites kunnen hun eigen privacymeldingen of -beleid hebben, en we raden u aan om deze door te nemen als u een gelinkte website bezoekt. Voor zover eventuele gelinkte websites die u bezoekt, niet in ons eigendom zijn of door ons beheerd worden, zijn wij niet aansprakelijk voor de inhoud van deze websites, enig gebruik van deze websites of de privacypraktijken van deze websites.

17. Cookies

Cookies zijn erg kleine tekstbestanden die zijn opgeslagen op uw computer wanneer u sommige websites bezoekt. Voor meer informatie over de soorten cookies en gerelateerde technologieën die wij gebruiken op onze Website, waaronder de specifieke keuzes die u hebt, klik hier.

Wij kunnen cookies gebruiken om onze website gebruiksvriendelijker voor u te maken. U kunt de schuifbalk hieronder gebruiken om uw cookievoorkeuren aan te passen. Het aanpassen van uw cookievoorkeuren kan bepaalde functies op deze website uitschakelen, zoals hieronder beschreven.

Bijvoorbeeld, als u de schuifbalk op de eerste positie zet, Strikt noodzakelijk en Prestatie, worden alleen de cookies die strikt noodzakelijk en prestatiegerelateerd zijn, opgeslagen op uw computer. U kunt anders ook andere functionaliteiten van de Website verliezen die de andere cookies zouden verschaffen.

Strikt noodzakelijk en prestatie:

Deze website zal:

  • Onthouden wat in uw winkelwagen zit
  • Aangepaste gebruikersvoorkeuren en gepersonaliseerde gegevens opslaan
  • U live, online chatondersteuning bieden

Deze website zal u niet:

  • toestaan om pagina's te delen met sociale netwerken zoals Facebook
  • en geen informatie versturen naar andere websites, zodat de reclame relevanter is voor u

Functioneel:

Deze website zal:

  • Onthouden wat in uw winkelwagen zit
  • Aangepaste gebruikersvoorkeuren en gepersonaliseerde gegevens opslaan
  • U live, online chatondersteuning bieden
  • toestaan om pagina's te delen met sociale netwerken zoals Facebook

Deze website zal u niet:

  • en geen informatie versturen naar andere websites, zodat de reclame relevanter is voor u

Targeting:

Deze website zal:

  • Onthouden wat in uw winkelwagen zit
  • Aangepaste gebruikersvoorkeuren en gepersonaliseerde gegevens opslaan
  • U live, online chatondersteuning bieden
  • toestaan om pagina's te delen met sociale netwerken zoals Facebook
  • en geen informatie versturen naar andere websites, zodat de reclame relevanter is voor u

De meeste webbrowsers maken enige controle over de meeste cookies via de browserinstellingen mogelijk. Voor meer informatie over cookies, inclusief hoe te zien welke cookies zijn ingesteld en hoe u deze kunt beheren en wissen, ga naar www.aboutcookies.org of www.allaboutcookies.org.

18. Bijwerkingen aan ons Privacybeleid

Dit Privacybeleid kan periodiek worden bijgewerkt en zonder voorafgaande kennisgeving aan u, om de wijzigingen in onze persoonlijke informatiepraktijken te weerspiegelen. We zullen een prominent bericht op onze website plaatsen om u op de hoogte te stellen van belangrijke wijzigingen in ons Privacybeleid en bovenaan het Beleid aangeven wanneer het voor het laatst is bijgewerkt.

19. Hoe met ons contact op te nemen en toegang tot informatie

Als je vragen of opmerkingen hebt over dit privacybeleid, of als je wilt dat we wijzigingen aanbrengen in de informatie die wij over je hebben of in je voorkeuren, neem contact met ons op via e-mail CustomerService@cs.aveda.eu of telefonisch via 00800-28292829. U kunt ook schrijven naar: Customer Care Centre, Estée Lauder Cosmetics Limited, Constellation House, 3 Kites Croft Business Park, Warsash Road, Fareham, PO14 4FL, Verenigd Koninkrijk.

De Wet op Gegevensbescherming 1998geeft u het recht tot toegang tot de over u bewaarde gegevens. Uw recht op toegang kan worden uitgeoefend, in overeenstemming met die Wet. Voor elk verzoek, zowel schriftelijk als telefonisch, behouden wij ons het recht voor uw identiteit te verifiëren en kunnen we van u eisen dat u een geldig identificatiebewijs overlegt wanneer u informatie over onze verwerking van uw persoonsgegevens opvraagt en voordat we op uw verzoek reageren.

20. Geen afstand

Het niet uitoefenen of vertraging van onze kant in de uitoefening van onze rechten, middelen, bevoegdheden of voorrechten onder deze algemene voorwaarden (waarvan dit privacy- en cookiebeleid deel uitmaakt) en geen enkele gang van zaken tussen ons, zal worden uitgelegd als of dienen als het doen van afstand, nog zal geen enkele of gedeeltelijke uitoefening van enig recht, middel, bevoegdheid of voorrecht enige andere uitoefening uitsluiten of de verder uitoefening uitsluiten of de uitoefening van enig ander recht, middel, bevoegdheid of voorrecht van onze kant.

21. Recht, jurisdictie en taal

De verwerking van je persoonsgegevens en dit beleid zijn onderworpen aan de Engelse wetgeving en niet aan de wetten van een ander rechtsgebied, behalve indien geëist door toepasselijke wetgeving of waar de wet van een bepaald rechtsgebied van toepassing is op verplichte, niet uitsluitbare basis. Je bent naar Engeland gekomen om toegang te krijgen tot de website en zowel jij als wij gaan ermee akkoord om ons te onderwerpen aan de jurisdictie van de rechtbanken van Engeland en Wales om eventuele geschillen op te lossen. Alle contracten tussen jou en ons worden afgesloten in het Engels, zelfs in die gevallen dat deze pagina of een gedeelte van de website voor je gemak in een andere taal is vertaald.

22. Lokale landelijke openbaarmakingen

VOOR INWONERS VAN SPANJE:

Zoals vermeld in sectie 2 van dit privacybeleid, zullen, als je in Spanje woont, de persoonsgegevens die Estée Lauder Cosmetics over je heeft verzameld, worden bekendgemaakt aan Estée Lauder S.A. gevestigd op Poligono Industrial Las Mercedes C/ Nanclares De Oca, 3 28022 Madrid, Spanje.

Je persoonsgegevens zullen worden opgenomen in een gegevensbestand dat eigendom is van Estée Lauder S.A. Estée Lauder S.A. zal je gegevens verwerken overeenkomstig de voorwaarden en voor de doeleinden zoals vermeld in sectie 2,1 tot 2,5 van dit privacybeleid. Het verwerken van je persoonsgegevens door Estée Lauder S.A. is onderhevig aan de Spaanse organieke wet 15/1999, van december 13, inzake de bescherming van persoonsgegevens en haar uitvoeringsvoorschriften.

Je kunt je rechten uitoefenen om je persoonsgegevens die door Estée Lauder Cosmetics NV voor België en Estée Lauder Cosmetics BV voor Nederland. zijn verwerkt, in te zien, te wijzigen, te verwijderen en te annuleren en je te verzetten tegen de verwerking van je gegevens door contact op te nemen met Estée Lauder Cosmetics NV voor België en Estée Lauder Cosmetics BV voor Nederland. op het hierboven vermelde adres. Voor elk verzoek, zowel schriftelijk als telefonisch, behouden wij ons het recht voor je identiteit te verifiëren en kunnen we van je eisen dat je een geldig identificatiebewijs overlegt wanneer je informatie over onze verwerking van je persoonsgegevens opvraagt en voordat we op je verzoek reageren

Estée Lauder Cosmetics SA verklaart hierbij dat zij alle technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen heeft geïmplementeerd die nodig zijn om wijziging, verlies, verwerking en/of onbevoegde toegang tot persoonsgegevens te voorkomen, rekening houdend met de stand van de techniek, de aard van de opgeslagen gegevens en risico’s die daarmee zijn verbonden, hetzij als gevolg van menselijk handelen of als gevolg van de fysieke of natuurlijke omgeving.

VOOR INWONERS VAN BELGIË:

Onder de Belgische wetgeving heb je het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens voor marketingdoeleinden, zonder dat je het recht wordt ontnomen om producten te kopen of diensten te verkrijgen of om deel te nemen aan speciale aanbiedingen van ons of van ons Belgische filiaal.

Behoudens het bewijs van je identiteit, heb je het recht op toegang tot en de correctie en wijziging van de informatie of gegevens die door ons of ons Belgische filiaal worden bewaard, op basis van een ondertekend en gedateerd verzoek dat persoonlijk is bezorgd of per post of per email is verstuurd. Het verzoek moet worden ingediend bij ons of bij ons Belgische filiaal. Als het verzoek persoonlijk wordt afgeleverd, zullen wij of ons Belgische filiaal, indien van toepassing, een gedateerd en ondertekend ontvangstbewijs verstrekken.

Belgische ingezetenen mogen voor de Belgische rechter een procedure instellen en kunnen de toepassing van de verplichte (contractuele en buitencontractuele) bepalingen van het Belgisch recht aanvragen.

VOOR INWONERS VAN FRANKRIJK:

De Franse wetgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens 1978 geeft je het recht tot het verzoeken om toegang tot en de rectificatie en verwijdering van de persoonsgegevens die wij over jou bewaren en, indien van toepassing, om bezwaar te maken tegen de verwerking van je gegevens. Je kunt je rechten uitoefenen door contact op te nemen met: Estée Lauder Frankrijk SAS, 48, rue Cambon, 75001 Parijs – Frankrijk of door ons een e-mail te sturen via CustomerService@cs.aveda.eu. Voor elk verzoek, zowel schriftelijk als telefonisch, behouden wij ons het recht voor je identiteit te verifiëren en kunnen we van je eisen dat je een geldig identificatiebewijs overlegt wanneer je informatie over onze verwerking van je persoonsgegevens opvraagt en voordat we op je verzoek reageren.

Deze website, de inhoud die hierin is opgenomen en eventuele contracten die door jou door het gebruik van deze website zijn aangegaan, zijn onderworpen aan de Franse wetgeving. Voor de toepassing van dit privacybeleid gaan zowel jij als wij ermee akkoord om ons te onderwerpen aan de exclusieve jurisdictie van de rechtbanken van je woonplaats in Frankrijk om eventuele geschillen op te lossen. Alle contracten tussen jou en ons worden afgesloten in het Frans, zelfs in die gevallen dat deze pagina of een gedeelte van de website voor je gemak in een andere taal is vertaald.

Indien je contactgegevens of andere persoonsgegevens van vrienden en andere personen verstrekt, zorg er dan voor dat je vooraf hun toestemming hebt verkregen voor het door ons verzamelen van deze informatie en het opnemen van contact met betrekking tot het betreffende aanbod of service. Door ons contactgegevens of andere persoonlijke gegevens van vrienden en andere personen te verstrekken, bevestig je dat je deze vereiste toestemming hebt verkregen.

 

 

Powered By OneLink